Wandelen op deCami de Ronda

De Cami de Ronda is een wandelroute in de Costa Brava. De route is ooit aangelegd voor de douane die het pad gebruikte om de kust te controleren. Dit deel van Spanje in de buurt van de Franse grens was namelijk erg populair bij smokkelaars.

Tegenwoordig vormen de verschillende paden samen een lang pad: de route GR 92, die onderbroken wordt door diverse kustplaatsjes. Vaak loopt de route over stranden en promenades om dan over de rotsen te klimmen naar een volgende baai.  Er zijn heel veel mogelijke routes, bv vanuit  Torre Valentina  Sant Feliu of s Agaro.

Zeilen / surfen

De uitgestrekte kust vraagt natuurlijk om watersport. Op verschillende plekken is het mogelijk om zeilbootjes en surfplanken te huren, of om les te krijgen. 

Wij hebben voor lessen zelf goede ervaringen met Força 3 in San Feliu de Guixols. Ze spreken er goed Engels (en als je geluk hebt zelfs Nederlands), zijn flexibel en ervaren. 

Scubaduiken en snorkelen

De Middellandse Zee staat bekend als een rustige zee met weinig stroming en dit is ook in het gebied van de Costa Brava het geval. Het zicht is redelijk tot vrij goed. Je komt er een divers onderwaterleven tegen zoals tandbaarzen, verschillende soorten brasem, octopussen, barracuda’s, kreeften, schorpioenvissen, murenen en zeepaardjes.

Gewoon op het strand, in de buurt van wat rotsen, zie je al van alles. Dus, snorkels mee.

In San Feliu, Palamos en Platja d'Aro vind je ook duikscholen met goede reviews.  Kijk voor meer informatie op de webistes van de bedrijven, of op tripadvisor voor recensies. 

Banyoles

Het grootste meer in de omgeving ligt bij Banyoles. Hier werden in 1992 tijdens de Olympische Spelen de roeiwedstrijden gehouden. 

Je kunt er een roeibootje huren, wandeltochten maken, vissen, fietsen huren of gewoon even zwemmen. Het stadje zelf is ontstaan in de 14e eeuw en is het bezoeken ook meer dan waard.

 

In de directe omgeving ligt een chocolade fabriek (Torras) die je kunt bezoeken, wel eerst even aanmelden per mail. 

Tennis en padel

In Calonge kan je banen huren bij Piper's. De club ligt aan de doorgaande weg naar het strand. 

In het hoogseizoen, wil het nog wel eens druk zijn, waardoor je alleen banen op het heetst van de dag kunt reserveren. Tip: boek tijdig een baan. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Avinguda de la Manxa, 39

Calonge, España

masvalentine.calonge@gmail.com

2016 by Mas Valentine, Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
zeester