Cutuurtrip

De laatste jaren komen er steeds meer toeristen naar de Costa Brava vanwege de bijzondere cultuur en het lekkere eten. Vanuit Mas Valentine zijn de belangrijkste bezienswaardigheden uitstekend te bereiken en zijn meerdere dagtripjes te plannen. 

Dalí Theatre-Museum

Het Dalí Theatre-Museum in Figueras is het grootste surrealistische object ter wereld. Het kwam in de plaats van het Municipal Theatre, dat in de Spaande burgeroorlog vernietigd was. Niet alleen het museum zelf is een kunstwerk, binnen in het museum zijn veel van de bekende schilderijen van Dalí te zien, van vroege werken tot zijn laatste schilderijen. Dalí koos ervoor om ook een aantal stukken uit zijn persoonlijke collectie op te nemen van andere kunstenaars als El Greco en Antoni Pitxot.

Dalí zelf maakt tegenwoordig ook onderdeel uit van de collectie, zijn crypte en graf zijn, zeer toepasselijk, in het hart van het museum te vinden.

Cadaqués

Dit pittoreske en chique dorpje is bekend om zijn kunstenaars als Joan Miró, Pablo Picasso en Federico García Lorca. Ook Salvador Dalí had een villa net buiten Cadaques bij Portlligat. Dit is nu een museum “Casa-Museu Salvador Dalí”.

 

Ook een bezoek aan het nationale park Cap de Creus mag niet ontbreken. Er loopt een schitterend wandelpad van Cadaques naar dit park.

Gala Dalí Castle Pubol

In het kasteel van Pubol ontwierp Dalí voor zijn vrouw Gala een prachtig toevluchtsoord. Tegenwoordig is het een museum, en zeker ook het bezoeken waard. Al helemaal omdat het lsecht een ritje van 45 minuten is. 

 

Breng onderweg ook eens een bezoek aan het ceramiek-dorp La Bisbal of ga eten in het bekende Castell d'Emporda. Ook voor Castell d'Emporda geldt dat ze 's middags een in verhouding goedkoper menu aanbieden en dat het verstandig is om te reserveren. 

Girona

De oude binnenstad (Barri Vell) van Girona ligt op een heuvel aan de rechteroever van de Riú Onyar. In dit gedeelte van Girona vind je tal van mooie oude herenhuizen en monumentale panden die teruggaan tot de middeleeuwen. Een mooie wandeling voert over de oude stadsmuren van de stad, waarbij je goed zicht krijgt op de diverse monumenten in de oude kern. De kathedraal van Girona zie je al van veraf liggen en een 90 treden tellende trap brengt je  naar het hoofdportaal. 

Centraal in de Barri Vell bevindt zich de jodenwijk, El Call Jueu, welke ontstaan is tussen de 12de en de 15de eeuw.

Musea in Girona

In Girona biedt voor de liefhebbers een keur aan musea. Het Museu d' Art de Girona bevindt zich in het oude bisschoppelijke paleis, direct naast de kathedraal. Het heeft een uitgebreide collectie religieuze kunst van oa de Middeleeuwen en Renaissance , maar ook belangrijke Catalaanse werken uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw.

Een van de oudste musea uit heel Cataluña, is het Museu d'Arqueologia, opgericht in 1847, Hier bevinden zich archeologische vondsten uit de hele regio Girona, uit de pre-historie tot aan de Middeleeuwen. 

Overige musea zijn het Museu del Cinema, het Joods Historisch museum (Centre BonastrucÇaPorta), Museu d'Història de Girona en het museum van de Kathedraal. 

Barcelona

Er zijn zoveel redenen om een bezoekje aan Barcelona te brengen. Van de Rambla tot het strand, van Gaudi tot de heerlijke restaurantjes, van voetbal tot Sant Pau. 

In augustus is het warm en druk in de stad en vluchten de inwoners zelf liever de stad uit. 

Wil je de top attracties bezoeken? Zorg dan dat je van tevoren (online) tickets of een bezoektijd regelt. 

Cami de Ronda

De Cami de Ronda is een wandelroute in de Costa Brava. De route is ooit aangelegd voor de douane die het pad gebruikte om de kust te controleren. Dit deel van Spanje in de buurt van de Franse grens was namelijk erg populair bij smokkelaars.

Tegenwoordig vormen de verschillende paden samen een lang pad: de route GR 92, die onderbroken wordt door diverse kustplaatsjes. Vaak loopt de route over stranden en promenades om dan over de rotsen te klimmen naar een volgende baai.  Er zijn heel veel mogelijke routes, bv vanuit  Torre Valentina  Sant Feliu of s Agaro.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Avinguda de la Manxa, 39

Calonge, España

masvalentine.calonge@gmail.com

2016 by Mas Valentine, Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now